BAKTALÓRÁNTHÁZA Heti foglalkozás 33

A mai foglalkozást az informatika teremben tartottuk, ahol azt a feladatot kapták a gyerekek, nézzenek utána, hogy az ünnepek közeledtével kik, milyen szervezetek kezdtek önkéntes akcióba adománygyűjtés, segítségnyújtás céljából.

Többen maguktól is tudtak az ún. „cipősdoboz” akcióról, amelyen keresztül kis mértékben bárki segíthet a rászorulókon. Mások személyesen találkoztak a Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi élelmiszergyűjtésével az Interspar üzletében. Sok élelmiszerlánc gyűjt családoknak, osztanak meleg ételt a hajléktalanoknak. Gyűjtődobozokat állít az Ökomenikus Segélyszervezet, a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. A Messzelátó Egyesület „Ételt az Életért” jeligével oszt ételt.

A gyerekek kerestek olyan ismert embereket is, akik e nemes célok mellé állnak: Nagy Ervin, Szinetár Dóra, Jakupcsek Gabriella, Szekeres Nóra.

Mónika a karácsonyi adományok céljáról gyűjtött információkat: „Csak az marad meg, amit továbbadunk. A Magyar Református Szeretetszolgálat az idei kampánnyal arra hívja fel a figyelmet, hogy ma 10 és 30 ezer közé tehető azon magyar gyerekek száma, akik az iskolán kívül nem jutnak rendszeresen élelemhez.

Számukra a téli szünidő nem a karácsonyról, az ajándékokról, hanem az éhségről szól.”

Úgy gondolom, ezzel a gyűjtőfeladattal a tanulók megértették az adományozás lényegét, illetve közelebb kerültek hozzá.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>