BAKTALÓRÁNTHÁZA Heti foglalkozás 31

A naptári év utolsó hónapjába lépve az iskolánkban elkezdődtek az ünnepi előkészületek, ráhangolódás a szeretet ünnepére. A munkaközösségeknek ebben az időszakban rengeteg előre kitűzött feladatuk van. A mi kis csoportunk több tagja önként jelentkezett a közelgő karácsonyi ünnepségen való részvételre.

A mai foglalkozás elején az ő verseiket hallgattuk meg, illetve állandó énekesünket, Emesét. Azután nekiláttak a gyerekek a valódi „munkának”. Csoportokat alakítottak, hogy ma a hetedikesek terme ünnepi díszt kapjon. Egyesek takarítottak, mások adventi koszorút készítettek, folyt közben a díszítés: készültek a szalvétacsillagok, girlandokat akasztgattak, piros csizmákat, hópelyheket vágtak ki. Az ő tantermük ablaka néz az utcafrontra, így engedélyt kaptunk arra, hogy karácsonyi motívumokkal díszítsük őket. A gyerekek nagy lelkesedéssel festett munkái kellemes látványt nyújtanak a járókelőknek.

„A készülődés lehet az ünnep része. Lehet együtt készülődni és nem attól lesz tökéletes, hogy minden tökéletes, hanem attól, hogy együtt vagyunk”

One Response to “BAKTALÓRÁNTHÁZA Heti foglalkozás 31

  • Imádom, hogy a mi termünk a legszebb, mert festhettünk az ablakra. Szeretem a karácsonyvárást, ilyenkor mindenki szívesebben segít másoknak, az emberek is kedvesebbek egymással, sokan adakoznak is.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>