BAKTALÓRÁNTHÁZA Heti foglalkozás 32

Ennek a foglalkozásnak a keretében ma tovább folytatódott a karácsonyi készülődés. Mivel csoportunkban 7.-esek és 8.-osok is vannak, a közös feladatvállalás mellett mindenki szerette volna a saját termét is dekorálni. Így csoportokra oszlottunk, s kellemes, hangulatteremtő karácsonyi dalok hallgatása mellett folyt a munka, amelyből igyekezett mindenki kivenni a részét. A gyerekek takarítottak, felrakták a karácsonyi díszeket, színeztek, festettek, papírdíszeket készítettek, vágtak, ragasztottak. Tovább folyt az ablakfestés, lassan minden készen áll a karácsonyi angyal fogadására.

Közben a gyerekek szívesen idézték fel karácsonyi emlékeiket, a legszebb és legszomorúbb pillanatokat. Beszélgettünk arról is, mit látnak és hallanak a médiában, hogyan és kik próbálnak segíteni azokon, akiknek ez az ünnep nem a legörömtelibb pillanatok közé tartozik, hiszen még inkább tudatosul bennük, hogy képtelenek megadni gyermeküknek, szeretteiknek azt, amit szeretnének. Hogyan lehet mosolyt csempészni a halmozottan hátrányos gyerekek arcára? Ezt a „házi feladatot” kapták a tanulók a következő foglalkozásra.

One Response to “BAKTALÓRÁNTHÁZA Heti foglalkozás 32

  • Én nagyon szeretek díszíteni, segíteni abban, hogy szép legyen a tanterem, az iskola. Mindig nagyon várom a karácsonyt, szeretek ajándékot készíteni a testvéreimnek.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>