BAKTALÓRÁNTHÁZA Heti foglalkozás 34

A foglalkozás elején a téli szünet önkéntes eseményeiről kérdeztem a tanulókat. Beszéltek a médiában hallott hírekről, de a városban tapasztalt és az otthon vállalt önkéntes feladataikról is.

Majd a számítógép elé ültek és az AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány oldalát tanulmányoztattam velük. Kértem, hogy emeljenek ki hirdethető kifejezéseket a céljaikról: nyitottság, békésebb világ megteremtése, személyes fejlődés, közösség tagja, tenni másokért.

Megnéztük az AFS videoüzenetét, felhívását; majd a gyerekek fele az Iskolai Közösségi Szolgálat, másik fele az Európai Önkéntes Szolgálat jelentkezési feltételeit nézegette, aztán beszámoltak egymásnak.

Úgy láttam, sokan megértették, hogy az ilyesfajta munkához felelősségteljes hozzáállás, lelkiismeretes munka szükséges, s nagyfokú tolerancia, szociális érzékenység.

One Response to “BAKTALÓRÁNTHÁZA Heti foglalkozás 34

  • Én szívesen vállalnék önkéntes munkát külföldön, de csak 18 év fölött lehet. Sokat segít az alapítvány, de tenni is kell érte. Angolul is tudni kell, de én németes vagyok.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>