BAKTALÓRÁNTHÁZA Heti foglalkozás 35

A mai foglalkozáson arról beszélgettünk, hogy kik körében népszerű az önkéntes tevékenység. Saját tapasztalataikra, de főleg a televíziós hírekre, amerikai filmekre hivatkozva tudtak néhány társadalmi csoportot megnevezni: otthon dolgozó háziasszonyok, akik jómódúak; idősek, akik már nyugdíjasak és „ráérnek”; tanulmányaikat végző középiskolások, főiskolások. Néhány tanulónak van gimnazista testvére, így ők már azt is tudják, hogy 2014-től az érettségi vizsgára bocsátás előfeltétele az önkéntes munka. A múlt heti beszélgetést folytatva – a nemzetközi érettséginek is feltétele az önkéntes munka, és az Európai Unióban – az adatok szerint – minden ötödik ember végez valamilyen karitatív tevékenységet.

Az említett idősebb testvérek környezetvédelmi munkát, iskolákban kisegítő feladatokat láttak el, illetve szociális otthonokban idős bácsikkal, nénikkel beszélgettek.

A célom pont az volt ezzel a beszélgetéssel, hogy ráébresszem a gyerekeket, hogy nincs olyan távol tőlük a felnőttek világa, bátran lehet vállalkozni e nemes feladatokra.

 

One Response to “BAKTALÓRÁNTHÁZA Heti foglalkozás 35

  • Nekem van egy tavaly elballagott barátnőm, akit egy nyíregyházi gimnáziumba vettek fel, és már a nyáron végzett ilyen önkéntes munkát. Segített táboroztatni alsós gyerekeket, és korrepetálta a pótvizsgára készülőket.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>